Niksi-Pirkka sticker

Auto, josta koiratkin tykkäävät

Eva Bergman kertoo, millainen on koiraharrastajan unelma-auto.

”MINULLA ON viisi koiraa, joiden kanssa ajelen agility-harrastuksen perässä ympäri pääkaupunkiseutua melkein päivittäin. Hankin nykyisen autoni viime keväänä. Tarvitsin tila-auton, jossa on tilaa kuljettaa koko lauma turvallisesti. Toinen ehdoton vaatimus oli, että auto kulkee turvallisesti. Toinen ehdoton vaatimus oli, että auto kulkee sähköllä.

Toisin kuin muissa autoissa, sähköautossa voi pitää kesällä ilmastoinnin ja talvella lämmityksen päällä vaikka koko päivän ilman pelkoa akun tyhjenemisestä, kunhan auton on pysäköinyt latauspisteeseen. Sillä tavalla voin varmistaa, että koirilla on hyvät oltavat silloinkin, kun ulkona on hellettä tai pakkasta, ja koirat joutuvat odottamaan autossa. Tämä on tosi käytännöllinen ominaisuus, kun on paljon liikkeellä lemmikkien kanssa.

PI10 liikenteessa 2

Koirien matkustusturvallisuus on minulle tietysti ensiarvoisen tärkeää. Teetin niille mittatilaustyönä häkit, jotka on kiinnitetty tukevasti paikoilleen tavaratilaan. Jokaisella koiralla on autossa oma paikkansa, jossa ne viihtyvät ja johon ne hyppäävät sen enempää käskemättä.

Kun auton vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi, en aluksi ollut varma, mitä etsin, mutta loppujen lopuksi valinta ei ollut vaikea. Kun vaatimuksena oli riittävän kuljetustilan lisäksi sähkömoottori, vaihtoehdot kapenivat ihan muutamaan. Päädyin tila-autooni lopulta agilitya harrastavan ystäväni suosituksesta. Se täytti tilavaatimukset ja oli lisäksi tosi mukava ajaa.

agility

Asun keskellä metsää Kirkkonummella, joten tarvitsen autoa joka päivä. Harrastuksen myötä koirat ovat mukana reissussa lähes päivittäin. Loppukesästä autoni mittariin oli kertynyt jo tuhansia kilometrejä.”


PI10 liikenteessa

KUKA

Eva Bergman, 52-vuotias koiraharrastaja Kirkkonummelta.

AJELEN

Volkswagen ID. Buzzia, joka on sähkökäyttöinen tila-auto. Sen muotoilu on saanut inspiraationsa klassisesta VW Kleinbusista.

Lue lisää:

JULKAISTU   22.9.2024TEKSTI   Jarno PenttinenKUVAT   Eva Bergman

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?