Niksi-Pirkka sticker

Näin puet lapsen syyssäähän

Koulut ja päiväkodit ovat alkaneet. Lue asiantuntijan vinkit, miten puet lapsen joka keliin.

VAUHDIKKAISIIN SYYSLEIKKEIHIN

Softshell-ulkovaatteet sopivat hyvin syksyiseen ulkoiluun, sillä ne ovat hengittäviä ja kestävät hyvin kulutusta. Niiden etuihin kuuluu myös joustavuus: softshell-materiaali ei rajoita lapsen leikkimistä vaan joustaa liikkeen mukana. Vaatteet hylkivät vettä ja likaa, mutta ne eivät ole täysin vedenpitäviä.

SATAAKO KAATAMALLA?

Kun ulkona sataa oikein kunnolla, kaiva esiin sadevaatteet. Sadevaatteissa kannattaa valita astetta reilumpi koko, jotta alle mahtuu tarvittaessa enemmänkin vaatetta. Sadevaatteissa saumat on teipattu tai hitsattu niin, että vesi ei pääse läpi. Monissa sadevaatteissa on jo valmiiksi heijastavia yksityiskohtia, mutta älä unohda kiinnittää lapsen vaatteisiin myös oikeita heijastimia. Näin varmistat, että lapsi näkyy kunnolla iltojen pimetessä.

KERROSTA VAATTEITA

Vauhdikkaissa kuraleikeissä tulee helposti kuuma, joten pue ulkovaatteiden alle kerroksia, joita voi tarvittaessa riisua pois. Softshell-takki menee viileämmilläkin keleillä, kun alle pukee laadukkaan lämpökerraston sekä fleecen. Pue lapsen ihoa vasten esimerkiksi merinovillainen paita tai bambuviskoosista valmistetut pitkät alushousut, jotka pitävät lämpimänä mutta eivät hiosta.

PRO-VINKIT ANTOI

K-Citymarketin pukeutumisen tiimi.

Lue Lisää:

JULKAISTU   25.8.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?