Niksi-Pirkka sticker

Näin treenaat ulkosalilla

Ulkokuntosaleilla voit treenata monipuolisesti ja helposti ja samalla nauttia raikkaista syyspäivistä. Lue asiantuntijan vinkit ulkotreeneihin!

Alkusyksyn kuulaat päivät ovat mitä parhainta aikaa tutustua ulkokuntosaleihin. Ulkokuntosali ei tarkoita enää vain pururatojen varrelta löytyviä puisia punnerruspenkkejä, vaan monipuolisilla ja moderneilla laitteilla varusteltuja ulkosaleja on rakennettu runsaasti kaupunkien keskustoihinkin. Kaupunkien ja kuntien ulkosalit ovat kaikille avoimia ja pääasiassa ilmaisia.

Suurin osa ulkosaleista on käytettävissä ympäri vuoden. Laitteet ulkosaleilla ovat säänkestäviä ja usein samoja kuin sisäsaleillakin, mutta hieman pelkistetympinä versioina. Valitse ulkokuntosalille treenivaatteet, joita on helppo vähentää ja lisätä tarpeen mukaan.

Syksyisinä päivinä voi olla vielä kesäisen lämmintä tai jo kirpeä pikkupakkanen. Pitkät urheiluhousut, tekninen ohut paita ja kevyt treenitakki ovat usein toimiva yhdistelmä. Aurinko voi porottaa syksyisinkin, joten pitkät hihat ja lahkeet suojaavat ihoa auringolta. Myös lippis ja aurinkolasit lisäävät treenimukavuutta aurinkoisella säällä.

Sadekuuron sattuessa tekniset ja kerrostetut treenivaatteet kuivuvat nopeammin kuin esimerkiksi puuvillaiset ja paksut materiaalit. Ulkosalille sopivat samat urheilutossut kuin muuhunkin ulkoliikuntaan. Ulkona kuntoillessa on tärkeää pitää kroppa lämpimänä.

Lämmittely hoituu kätevästi matkalla salille, vaikkapa hölkäten tai pyöräillen. Ulkosalille sopivat hyvin koko kehon kiertoharjoittelut, sillä niissä pysytään liikkeessä lähes koko ajan, eivätkä palautteluajat ole pitkiä. Jos lihakset eivät pysy lämpiminä, venähdysten riski kasvaa.

Vinkit treenitakin valintaan:

  • Softshell on joustava ja kevyt materiaali, joka hengittää ja on tuulen- ja sateenpitävä.
  • Heijastavat yksityiskohdat ovat tarpeen, jos treenin aikana ehtii tulla jo pimeää.
  • Vetoketjullisiin taskuihin saat avaimet ja muut pikkutarvikkeet.

Pro-vinkit antoi

Anni Antikainen, lajivalmentaja ja myyjä Intersport Koskikeskuksesta Tampereelta.

Lue lisää:

JULKAISTU   25.8.2024TEKSTI   Mirja AarnioKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?