Pieni suuri teko: Kauppias tuki lähialueen lasten liikuntaharrastuksia urheiluvälinehankinnoilla

– Liikuntaharrastuksen kautta saa kavereita, se tuo hyvää mieltä ja auttaa jaksamaan arjessa, K-Citymarket Sastamalan kauppias Outi Vesanen sanoo.

Kauppias huolestui lasten ja nuorten liikkumattomuudesta ja keksi keinon auttaa lähialueen lapsia liikuntaharrastuksen alkuun.

Vesanen on halunnut koko kauppiasuransa ajan tukea erityisesti lasten ja nuorten liikkumista. Hän on auttanut pitkin matkaa paikallisia urheiluseuroja ja myös yksittäisiä perheitä urheiluvälineiden hankinnassa.

– Viime aikoina on keskusteltu paljon siitä, miten lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt tosi paljon. Samalla on puhututtanut kännyköiden liiallisen käytön haasteet ja myös syrjäytymisen riskit lapsilla ja nuorilla.

Vesanen tarttui näihin haasteisiin tarjoamalla Vammalan alueen lapsille apua liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Hän haki kaupan sosiaalisen median kanavissa paikallisia perheitä, joilta vielä puuttui urheiluvälineet syksyn harrastuksia varten.

– Ajatuksena oli, että jos on sellaisia lapsia, jotka eivät pääse liikuntaharrastuksen pariin nyt syksyllä, koska ei ole urheiluvälineitä, niin siinä me voimme auttaa ja tarjota heille sellaiset.

Hakemuksia tuli viikon aikana noin 30 perheeltä, joissa uusia urheiluvälineitä toivottiin noin 50 lapselle. Useimmiten toivottiin luistimia, monoja, nappiksia, sählyvälineitä, partiotarvikkeita ja oli mukana toiveissa polkupyöräkin koulumatkoja varten. Lopulliset valinnat perheistä kauppias teki hakemusten pohjalta.

– Lopulta hankimme liikuntavälineet 25 lapselle, kauppias kertoo. Urheiluvälineet, jotka löytyivät kauppiaan oman K-Citymarketin valikoimista, lapsi sai valita suoraan kaupan hyllyiltä. Muiden tuotteiden osalta kauppias sopi Huittisten Kesportin kauppiaan kanssa yhteistyöstä ja perheet saivat käydä hakemassa sovitut tarvikkeet kaupalta.

Unelmasta totta

Johanna Pihlavan 11-vuotias tytär Aino valitsi Huittisten Kesportin valikoimista itselleen hokkarit ja kypärän. Aino, joka on suuri Tappara-fani, oli haaveillut jääkiekon pelaamisesta jo pitkään.

– Aino on koko ikänsä haaveillut, että pääsee pelaamaan ja nyt kun siihen vihdoin tuli mahdollisuus, niin lähdimme heti mukaan. Treenien jälkeen Aino ei meinaa millään jaksaa odottaa seuraavia, Johanna kertoo.

Vesanen tietää omasta kokemuksestaan, kuinka mieluisa harrastus antaa voimia arjen kiireisiin. Hän ratsastaa lähes päivittäin ja osallistuu kerran viikossa ohjatulle liikuntatunnille.

– En varmaan tästä arjesta selviäisi ilman liikuntaharrastuksia. Se on minulle tapa nollata pää ja ottaa aikaa itselleni.

Kauppias on teon myötä oivaltanut, että hyvää voi saada aikaan myös pienin ja yksinkertaisin keinoin.

– Auttaminen ei aina maksa paljoa, vaan pienilläkin jutuilla voi tehdä paljon hyvää. Esimerkiksi muutaman kympin sisäpelikengät voivat olla saajalle tosi tärkeä asia.

Vesanen toivoo, että uudet urheiluvälineet pääsevät nyt kovaan käyttöön.

– Toivon, että tätä kautta lapsille tulee arkeen niitä ulkona vietettyjä tunteja, yhdessä oloa kavereiden kanssa ja he pääsevät harrastamaan sitä itselle mieluisaa juttua.

Outi Vesanen on toiminut K-Citymarket Sastamalan kauppiaana vuodesta 2017. Kauppiasuransa hän aloitti vuonna 2006 Tampereen K-Market Tuulensuun kauppiaana, josta jatkoi Sastamalan K-Supermarket Superin kauppiaaksi vuonna 2008.

JULKAISTU   13.9.2024

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?