Pieni suuri teko: Lasten KooGames saa lasten ja nuorten jalat liikkeelle

- On monia perheitä, jotka eivät pääse esimerkiksi Linnanmäelle tai Särkänniemeen, joten toimme huvipuistopäivän tänne Kuopioon, kauppias Sirpa Karppi kertoo.

Alueen K-kauppiaiden yhdeksättä kertaa järjestämä maksuton Lasten KooGames -tapahtuma toi 5 000 hyppijää ja pomppijaa Kuopion Väinölänniemelle.

Lasten KooGames -perhetapahtuman järjestämiseen osallistui tänä vuonna yli kolmekymmentä Kuopion alueen ruoka- rauta- ja erikoiskauppiasta. Idea tapahtumaan syntyi kymmenen vuotta sitten, kun Karppi ja hänen kauppiaskollegansa halusivat kannustaa lapsia liikkumaan leikin varjolla.

"Idean taustalla on aiemmin Keskon ja Olympiakomitean yhteistyössä järjestämät lasten olympialaiset. Lähdimme siitä ideoimaan alueen kauppiaiden kanssa yhteistä tapahtumaa ja näin syntyi Lasten KooGames", Kuopion K-Market Neulamuikun ja Kalakukon kauppias Karppi kertoo.

Pomppulinna ikisuosikki

Ensimmäiset vuodet Lasten KooGames järjestettiin Kuopion alueen kauppiaiden yhteisvoimin talkootöillä. Mukana oli myös kauppojen henkilökuntaa auttamassa.

"Tapahtuman järjestäminen on iso ponnistus. Se myös kasvoi ja alkoi jo olla Kuopionkin mittakaavassa iso tapahtuma, joten korona-ajan jälkeen otimme ohjelmatoimisto J & J Ohjelmat tuottamaan tapahtuman", Karppi kertoo.

Tapahtuma sai tänä vuonna kumppanikseen K-ryhmän Liike on lääke -kiertueen, jolloin ohjelmatarjontaa oli kattavammin myös nuorisolle. Tapahtumassa on pomppulinnamaailma, turbokeihäänheittoa, keppihevos- ja temppurata sekä tutustumispisteitä eri urheilulajeihin pelien ja tehtävien kautta. Tapahtuma-aika on jaettu kahtia: aamupäivä on pääsääntöisesti alle 5-vuotiaille ja iltapäivä yli 5-vuotiaille.

"Tämä tapahtuma on juuri sitä, mitä lapsiperhe tarvitsee. Yhdessäoloa, liikunnan riemua ja läsnäoloa", J & J Ohjelmien tapahtumatuottaja Johanna Koskinen kuvaa.

Osallistumispasseja jaetaan Kuopion alueen K-kaupoista ennen tapahtumaa. Tapahtumassa lapset saavat merkata passiin kokeilemansa lajit. Palauttaessa täytetyn kupongin saa pienen palkinnon ja mahdollisuuden osallistua arvontaan.

Talkooapuna oleville paikallisille urheiluseuroille maksetaan työstään talkookorvaus. Tapahtuman järjestämistä tukevat myös K-ryhmä ja K-kauppiasliitto. 

Odotus vei yöunet

Kuopiolainen Ville Leppänen ja hänen 8-vuotias tyttärensä Mea ovat Lasten KooGamesissa kolmatta kertaa.

"Sellainen leppoisa päivä meillä on aina ollut. Täällä lapset pääsevät liikkumaan leikin kautta", kertoo Ville.

"En tykkää liikunnasta niin paljon, mutta tämä tapahtuma on silti hyvä, koska on pomppulinnoja ja muita. Ja jos haluaa oppia uuden lajin, niin täällä voi sitä kokeilla", Mea jatkaa.

Lasten KooGames on Mealle yksi kesän odotetuimmista päivistä.

"Aika paljon olen odottanut. En melkein saanut nukuttua yötä", tyttö paljastaa.

"Etkö melkein saanut nukuttua? Todella odotettu tapahtuma on", isä naurahtaa ja myötäilee vieressä.

Tapahtumassa esiintyy joka vuosi artisti. Leppäset suuntasivatkin passin täytön jälkeen Mean lempibändin Aarne Alligaattorin & Viidakkorummun keikalle.
Karpille tapahtuman iloinen tunnelma tuo hyvän mielen ja motivoi jatkamaan vuodesta toiseen.

"Kun katselee lasten riemua, hyppimistä ja pomppimista, niin näkee, ettei iso työ mene hukkaan. Tulee iloinen mieli ja tiedän, että ollaan hyvän asian äärellä."

Sirpa Karppi aloitti kauppiasuransa Kuopiossa K-Market Neulamuikun kauppiaana vuonna 2010. Kuopion K-Market Kalakukko tuli hänen toiseksi kaupakseen vuonna 2020. Lasten KooGames järjestettiin Kuopion Väinölänniemellä lauantaina 3.8.2024.

JULKAISTU   15.8.2024

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?