Niksi-Pirkka sticker

Ylöjärveläis-italialainen aamiaisnakki on saanut inspiraationsa New Yorkista

Nakki-Hannun perustaja Hande Huhtinen tietää, että laadukas raakamakkara sopii niin arkeen kuin juhlaan.

”NAKKI-HANNU SAI nimensä hauskasta somekommentista. Julkaisemassani kuvassa puuhailin valmistamassa raakamakkaraa, mihin kaverini totesi pilke silmäkulmassa ”Nakki-Hannu työn touhussa”. Sen verran hyvä heitto se oli, että siitä jäi lopulta firmalle nimi. Kostoksi päätin kuitenkin luonnostella kaverin kasvot Nakki-Hannun logoon, jossa ne komeilevat vielä tänäkin päivänä.

MONI HYVÄ asia on saanut alkunsa joutilaisuudesta, niin myös meidän tarinamme. Kun korona iski keväällä 2020, jouduin minäkin monen muun ravintola-alan ammattilaisen tapaan lomautetuksi. Tylsyyksissäni aloin testailla omia raakamakkarareseptejäni, ja tässä sitä nyt ollaan.

Nakki-Hannun raakamakkarat valmistetaan suomalaisesta lihasta tehtaallamme Ylöjärvellä. Niiden lihapitoisuus on noin 90 prosenttia. Tapaankin aina sanoa, että meidän tuotantotiloistamme vehnäjauhoja löytyy ainoastaan minun eväsleivästäni.

RAAKAMAKKARA TAIPUU moneen. Sitä voi laittaa esimerkiksi pastan, pataruokien tai keittojen sekaan. Laadukas raakamakkara sopii myös esimerkiksi joulupöytään. Erityisen ylpeä olen italialaisesta aamiaisnakistamme, johon olen hakenut inspiraatiota newyorkilaisesta aamupalakulttuurista. Nakki sopii pekonin sijasta paistettujen munien kylkeen – ja maistuu tietysti muutoinkin vuorokaudenajasta riippumatta.

Italialainen aamiaisnakki on valmistettu porsaanlihasta, ja mausteena siinä on muun muassa fenkolia, sitruunaa ja paahdettua kaprista. Vaikka yhdistelmä saattaa kuulostaa erikoiselta, voin taata, että se on todellinen makuelämys. Olen saanut lukuisilta Suomessa asuvilta amerikkalaisilta kehuja ja kiitoksia siitä, että olemme tuoneet heidän omien kotikontujensa makumaailman tänne pimeään Pohjolaan.”

TEKIJÄ

Hande Huhtinen, Nakki-Hannun perustaja.

TUOTE

Nakki-Hannu Italialainen aamiaisnakki 240 g, valikoidut K-ruokakaupat.

Lue lisää:

JULKAISTU   25.11.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Riina Peuhu

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?