Tuotteen takana: pelinrakentaja
Alias-peli on jo 30-vuotias. Jemina Heljakka kertoo elämästään pelifimassa, jossa hän on päässyt testaamaan ja rakentamaan lautapelejä lapsesta asti.
”MUISTAN, KUN LAPSENA taittelimme muotoonleikattuja pahveja Kimblen pohjiksi ja kansiksi kotimmelattialla. Lajittelimme myös erivärisiä pelinappuloita pusseihin ja saimme siitä viikkorahaa. Joskus kotona pelin ääressä kuvattiin tv-mainoksiakin, joissa olimme mukana. Enimmäkseen pelasimme sisarusten ja serkkujen kanssa, myös sellaisia pelejä, jotka eivät päätyneet valikoimiin. Olimme tehokasta testiryhmää. Kun isäni toi Alias-sanaselityspelin testiversion kotiin, se oli jotain ihan uutta.
Isoisäni perustama lautapeliyritys Nelostuote, nykyinen Tactic, toimi aluksi papan autotallissa, sitten tehdasrakennuksessa Noormarkussa. Tehdas oli jännittävä leikkipaikka, joka tuntui isolta aarrekammiolta. Löysimme toimistosta tietysti myös mikrofonin, jonka kautta koko tehtaan väki kuuli käskymme. Sen jälkeen emme saaneet enää koskea mikkiin.
Pelaan edelleen mielelläni vapaa-ajalla.
Nyt meillä on iso tehdas Porissa ja pelejämme myydään yli 70 maahan. Aliaskin on jo 30-vuotias. Aliasta kehitetään jatkuvasti ja vuosittain siihen tuodaan jotain uutta. Teemme yhteistyötä Kotimaisten kielten keskuksen kanssa, ja lisäämme joka vuosi uusia, ajankohtaisia sanoja Aliakseen. Nyt mukaan ovat tulleet esimerkiksi laumasuoja, viruslinko, lentohäpeä, pikamuoti, lähimaksu, keppari, kissavideo ja boomer.
Aliasta tehdään myös useilla eri teemoilla ja lapsille on oma Alias Junior. Pelaan edelleen mielelläni vapaa-ajalla. Olen mukana tuotekehitystyössä, ja valmiita pelejä on kiva testata ystävien kanssa. Perheemme paras Aliaksen pelaaja on siskoni, joka on paras selittäjä. Kilpailuhenkeä löytyy molemmista. Kun omat lapseni olivat pieniä, lautapelit toivat mukavia yhteisiä hetkiä arjen kiireen keskellä. Nyt lapseni ovat nuoria aikuisia ja partypelit ovat edelleen suosittuja heidän kaveripiireissään. Pelit kuuluvat joulunkin yhteisiin hetkiin.”