Siipalesämpylä
Joskus tulee ostettua liiankin paksuja sämpylöitä, joiden täyttäminen tuottaa päänvaivaa. Keksinpä kuitenkin oivan sämpylän leikkaustavan, joka mahdollistaa mehukkaan ja suuta myötäilevän kokonaisuuden. Kun sämpylään tekeekin kaksi viiltoa pitkittäin, saa täyttäjä enemmän tilaa täytteille. Nyt ei myöskään tarvitse kumppanin kanssa riidellä siitä, tuleeko kinkku vai juusto päälle, vaan ne voi sijoittaa omiin kerroksiinsa. Jos kuitenkin riidan siementä toinen osapuoli haluaa kylvää, ja sanoo ettei juusto kuulu ensimmäiseen kerrokseen, voi sämpylän kääntää käsissään toisin päin, jolloin kinkku on ylimmäisessä kerroksessa. Oli miten oli, tällaisella sämpylän täyttö niksillä varmistetaan mehukas lopputulos, sillä liian paksu pohja ja/tai "kansi" ei ole tuomassa kuivaa suu tuntumaa vaan täytteet asettuvat mukavasti ja tasaisesti koko sämpylän korkeudelle.