Niksi-Pirkka sticker

Millaisista rutiineista on hyvä arki tehty?

"Vaikka rutiinit helpottavat elämää, näin syksyllä on hyvä pysähtyä arvioimaan omia tapojaan", sanoo K-Supermarket Toppilan kauppias Janne Saarela.

RUTIINIT PYÖRITTÄVÄT meidän kaikkien arkea. Kauppiaana tiedän tämän erityisen hyvin. Kun elokuusta siirrytään syyskuulle, on selvää, että ollaan jo tiiviisti arjen imussa: kesän jälkeen näemme asiakkaiden palaavan tuttuihin tapoihin ja pystymme kaupassa ennakoimaan asiakasvirrat, ruuhka-ajat ja pitkälti senkin, mitä ostetaan.

Kaupassa me tiedämme, milloin suomalaiset siirtyvät marja-ajasta juureksiin ja iltateestä glögiin. Tiedämme senkin, miten sadepäivä tai aurinkoinen sää vaikuttavat ostoksiin: tavat pysyvät tiukassa.

Vaikka rutiinit helpottavat elämää, näin syksyllä on hyvä hetki pysähtyä arvioimaan omia tapojaan. Minulle se tarkoittaa sitä, että varmistan arkeni peruspalikoiden järjestyksen: saanko riittävästi unta, ravintoa ja liikuntaa? Oma periaatteeni on, että viikkoon kuuluu 3–4 liikuntakertaa. Liikunnan myötä maistuvat myös ruoka ja uni.

Kauppamme oli kesällä mukana K-ryhmän Liike on lääke -tapahtumakiertueella. Lasten ilmaistapahtumissa parasta oli se ilo ja riemu, minkä liikunta synnytti. Uskon vahvasti, että tätä iloa tarvitaan meidän kaikkien arkeen, ja sen vuoksi kannustankin niin kauppani henkilökuntaa kuin kaikkia muitakin ottamaan aikaa liikunnalle. Ehkä tämä syksy olisi se, jolloin löytyisi tilaa uudelle lajille – tai ihan vain iltakävelylle?

Rentoa ja liikunnallista syksyn aloitusta!

Kuka

Janne Saarela on oululaisen K-Supermarket Toppilan kauppias, jonka mielestä Suomi on parhaimmillaan syksyllä.

Jannen vinkki

Syksyn ruokailuja suunnitellessa muista, että voit aina esittää K-kauppiaallesi tuotetoiveita. Rohkeasti pyytämään, ja saat hyllyyn juuri niitä tuotteita, joita kaipaat! Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 9/2024

JULKAISTU   26.8.2024TEKSTI   Janne SaarelaKUVAT   Elina Siira

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?